Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΒΕΛΛΑΣ-ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ


Έχοντας προτεραιότητα τη στήριξη της αγροτικής οικονομίας και με στόχο την βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και εκμεταλλεύσεις ο Δήμος Πωγωνίου υπέβαλλε φάκελο στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» για την αγροτική οδοποιία Δημοτικών Ενοτήτων Καλπακίου και Άνω Καλαμά, προϋπολογισμού 756.000€. Με τη συγκεκριμένη πρόταση θα βελτιωθεί η προσπελασιμότητα στον κάμπο Βελλάς – Παρακαλάμου, ενός από τους μεγαλύτερους κάμπους του Νομού Ιωαννίνων. 
Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 200.000.000€, ποσό που επαρκεί για την υλοποίηση του έργου.
Η εκτέλεση της αγροτικής οδοποιίας θα μειώσει το κόστος μεταφοράς των προϊόντων, ενώ θα επιτρέπει την ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και την ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.
Οι προτεινόμενες πράξεις της συγκεκριμένης πρόσκλησης αφορούν υλοποίηση σε περιοχή εκτός σχεδίου και όχι σε δρόμους που εξυπηρετούν τη γενική κυκλοφορία και αποτελούν μέρος του ευρύτερου οδικού δικτύου. Επίσης δεν περιλαμβάνονται δασικοί δρόμοι.
«Στις άμεσες προτεραιότητες του Δήμου είναι η στήριξη της αγροτικής οικονομίας της περιοχής και η τόνωση του αγροτικού εισοδήματος. Η συγκεκριμένη πρόταση θα συμβάλλει τα μέγιστα με μια σειρά παρεμβάσεων για τη βελτίωση των υποδομών πρόσβασης προς τις αγροτικές καλλιέργειες και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις της περιοχής» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.