Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

16,5 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ ΔΙΕΝΕΙΜΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ


Συνεπής στη δέσμευσή του για στήριξη των δημοτών, ο Δήμος Πωγωνίου έχει διανείμει τα τελευταία χρόνια συνολικά 16.5 χιλιάδες τόνους καυσόξυλων καλύπτοντας τις ανάγκες τους για θέρμανση κατά τη χειμερινή περίοδο.
Η διανομή εντάσσεται στις δράσεις κοινωνικής πολιτικής που υλοποιεί ο Δήμος με στόχο την ανακούφιση των δημοτών καθώς σε ετήσια βάση καλύπτονται οι ανάγκες περισσοτέρων των 600 οικογενειών.
«Καταφέραμε να ξεπεράσουμε πολλές διαδικαστικές δυσκολίες με αποτέλεσμα να προμηθεύονται οι δημότες μας ξύλα για τις οικογενειακές τους ανάγκες. Η αντιμετώπιση των πρώτων προβλημάτων από την εφαρμογή του σχεδίου νόμιμης και ελεγχόμενης υλοτόμησης των δημοτικών δασών, βάση διαχειριστικών μελετών, ήταν ένα «στοίχημα» για τη δημοτική αρχή και καταφέραμε να το κερδίσουμε. Στις κοινωνικές δράσεις δεν θέτουμε κανένα φραγμό, αφού στο επίκεντρο της πολιτικής που ασκούμε βρίσκονται πάντα οι δημότες μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.
Οι δημότες λαμβάνουν δωρεάν καυσόξυλα καλύπτοντας μόνο τα έξοδα υλοτόμησης, μεταφοράς στους δασικούς δρόμους απ' όπου παραλαμβάνονται από τους δικαιούχους και οργάνωσης της διάθεσης των καυσόξυλων.
«Περισσότερες από 600 οικογένειες το χρόνο παίρνουν καυσόξυλα για τις ανάγκες τους, χωρίς κανένα κέρδος για το Δήμο. Η τιμή για τα έξοδα υλοτόμησης έχει ορισθεί από αρμόδια Επιτροπή του Δήμου και είναι η χαμηλότερη δυνατή γιατί είναι προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή η στήριξη των δημοτών με κάθε πρόσφορο τρόπο» τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Γαλίτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.