Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

3ο ΕΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟ


Στο τελικό στάδιο έγκρισης από το πρόγραμμα Leader, μετά την κατάθεση των απαραίτητων συμπληρωματικών δικαιολογητικών, βρίσκεται το τρίτο έργο του Δήμου Πωγωνίου για την Αγροτική Οδοποιία.
Πρόκειται για το έργο «Αγροτική οδοποιία Τ.Κ. Παρακαλάμου, περιοχή Τζουμπάκες» συνολικού προϋπολογισμού 120.000€. Ο συγκεκριμένος αγροτικός δρόμος ενώνει τον οικισμό με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο των αγροτικών δρόμων του αναδασμού της περιοχής και το μελετώμενο τμήμα έχει μήκος 1+029.83 χλμ.
Το ποσό που αιτείται ο Δήμος για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader είναι 41.000€ και το υπόλοιπο ποσό που απαιτείται για την ολοκλήρωση του έργου θα καλυφθεί από ιδίους πόρους.
Η πρόταση κατατέθηκε στα πλαίσια της πρόσκλησης με Κωδικό 19.2.5 της Ομάδας Τοπικής Δράσης ΟΤΔ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΕ – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.» για την υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο του Μέτρου 19 «Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων CLLD/LEADER», με τίτλο δράσης: «Παρεμβάσεις για τη  βελτίωση υποδομών στον πρωτογενή Τομέα».
 «Ο Δήμος Πωγωνίου είναι ένας αγροτοκτηνοτροφικός Δήμος και στηρίζουμε τον αγροτικό κλάδο βελτιώνοντας, με κάθε μέσο, τις υποδομές που απαιτούνται για την παραγωγή προϊόντων. Στόχος μας είναι να αποτελέσει η αγροτοκτηνοτροφία επαγγελματική διέξοδο βοηθώντας παράλληλα στην συγκράτηση του ακριτικού μας πληθυσμού» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.