Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΟ 4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

    Στο Δήμο Πωγωνίου θα διεξαχθεί το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Ανοιχτών Ελεύθερων Πανεπιστημίων, μετά από πρόταση που κατέθεσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης κατά τη διάρκεια των εργασιών του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου που διεξήχθη στην Ελευσίνα το Σάββατο 13 Απριλίου.

Το Δημοτικό Ανοιχτό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο λειτουργεί στο Δελβινάκι, την ιστορική έδρα του Δήμου και γνωρίζει μεγάλη απήχηση, καθώς παρακολουθούν τα μαθήματα – διαλέξεις άνθρωποι όλων των ηλικιών.

  Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του ρόλου των ΔΕΑΠ και υπογράμμισε ότι ο Δήμος στηρίζει με κάθε τρόπο τη λειτουργία του φορέα εκπαίδευσης. «Είμαστε πολύ περήφανοι που στον ακριτικό μας Δήμο λειτουργεί Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Μέσα από αυτό, οι δημότες μας ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις αλλά και για ενδιαφέροντα θέματα από εξαίρετους και διακεκριμένους επιστήμονες. Είναι ένας πρωτοποριακός θεσμός που προσφέρει πληροφόρηση και κατάρτιση και θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες» τόνισε. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πωγωνίου κάθε χρόνο μισθώνει λεωφορείο για την μετακίνηση των δημοτών που παρακολουθούν τα μαθήματα του ΔΕΑΠ.



Ο κ. Καψάλης ζήτησε να φιλοξενηθεί κάποιο από τα επόμενα συνέδρια στο Δήμο Πωγωνίου, πρόταση που έγινε αμέσως αποδεκτή. Έτσι, ο Δήμος θα φιλοξενήσει στο 4ο συνέδριο που θα διεξαχθεί το 2021 αφού το 3ο θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Ωρωπού.









Την επίσημη παρουσίαση του ΔΕΑΠ Δελβινακίου έκανε ο υπεύθυνος λειτουργίας του κ. Μιχάλης Μάγκος, ενώ το Δήμαρχο Πωγωνίου συνόδευαν ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Γαλίτσης και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα παιδείας και πολιτισμού κ. Αναστάσιος Γιούνης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.