Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΚΟΥΚΛΙΩΝ



Ένα έργο ύψιστης σημασίας για την Τ.Κ. Κουκλιών παίρνει το δρόμο της υλοποίησης. Πρόκειται για την αποκατάσταση ρέματος που διατρέχει τον οικισμό και είχε προκαλέσει ζημιές στο πρόσφατο παρελθόν.
Στο ρέμα υπάρχει υπόγειος σωληνωτός αγωγός διευθέτησης των όμβριων υδάτων, που  ωστόσο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη μεγάλη ποσότητα όμβριων που εισέρχονται τα τελευταία χρόνια λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συσσωρευτεί το νερό και να ανέλθει η στάθμη του στα 4μ. περίπου, προκαλώντας πολλές ζημιές στη γύρω περιοχή.

Το κόστος της μελέτης (Τοπογραφική, Υδραυλική, Υδρολογική και Περιβαλλοντική) και της εκτέλεσης του έργου ανέρχεται στο ποσό των 250.000€ και χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του προγράμματος «Πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού της χώρας».


«Η έγκριση της χρηματοδότησης θα δώσει λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα της Τ.Κ. Κουκλιών. Με τη διευθέτηση του ρέματος μέσω κλειστού κιβωτοειδή αγωγού, οι κάτοικοι θα νιώθουν και πάλι ασφαλείς, ότι δε θα επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.