Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΥΣΣΙΤΙΟ


Στο πλευρό των κοινωνικά ευπαθών ομάδων στέκεται ο Δήμος Πωγωνίου προσφέροντας σημαντική ανακούφιση στους οικονομικά αδύναμους δημότες μέσα από τις δομές του κοινωνικού παντοπωλείου και συσσιτίου.
Οι δύο δομές στηρίζουν, με απόλυτο σεβασμό και εχεμύθεια, περισσότερους από 230 δημότες, ανοίγοντας ακόμη περισσότερο το δίχτυ κοινωνικών παροχών που έχει «απλώσει» ο Δήμος Πωγωνίου.
Μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, οι δημότες προμηθεύονται τόσο τρόφιμα, όσο και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ το κοινωνικό συσσίτιο προσφέρει στους ωφελούμενους ποιοτικό και καλομαγειρεμένο φαγητό.
«Οι δημότες μας βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας. Ως εκ τούτου, δίνουμε μεγάλη έμφαση στην κοινωνική πολιτική με στόχο την ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων κατοίκων.  Τα χρόνια της κρίσης έχουν αυξήσει τον αριθμό των ευπαθών ομάδων, γεγονός που μας οδήγησε να προχωρήσουμε με ταχείς ρυθμούς στην ίδρυση και λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου και συσσιτίου» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι η στήριξη του Δήμου είναι συνεχής.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σιούτης έκανε λόγο για πράξη ευθύνης απέναντι στους δημότες και υπογράμμισε, ότι ο Δήμος Πωγωνίου θα συνεχίσει να στηρίζει όσους έχουν ανάγκη. «Στεκόμαστε με σεβασμό στο πλευρό των συνδημοτών μας εξυπηρετώντας 230 ανθρώπους που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης» τόνισε.


Το Κοινωνικό Παντοπωλείου και η Δομή Συσσιτίου στελεχώνονται με 4 εργαζομένους: μία κοινωνική λειτουργό,  μία μαγείρισσα, έναν βοηθό μάγειρα και έναν βοηθητικό προσωπικό.
Οι δύο δομές υλοποιήθηκαν σε σύμπραξη του Δήμου Πωγωνίου με το Φορέα Παροχής Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών» (Φ.Π.Σ.Υ.Υ. «Ε.Π.Ε.Κ.Α.»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.