Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ CAMP - NET ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

 ·       Πρόταση για τη δημιουργία «CampNet» κατέθεσε ο             Δήμος Πωγωνίου 
 ·      Στόχος να αποτελέσει η περιοχή πόλο έλξης για                     αυτοκινούμενο τουρισμό

Πρόταση για ολοκληρωμένο δίκτυο Camperstop κατατέθηκε, με επικεφαλής εταίρο το Δήμο Πωγωνίου, στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα Interreg Greece - Albania 2014-2020. Στην  πρόταση «CampNet» συμμετέχουν επίσης οι Δήμοι Κόνιτσας, Λιμποχόβου και Κλεισούρας. Οι εξελίξεις στον φυσιολατρικό τουρισμό και η αυξημένη επισκεψιμότητα σε ήδη υπάρχοντες σταθμούς Camperstop, όπως αυτός του Καλπακίου, οδήγησαν τους Δήμους – εταίρους στην κατάθεση της συγκεκριμένης πρότασης.
Η ολοκληρωμένη πρόταση «CampNet» για κατασκευή 4 Smart Camperstops αποσκοπεί στη δημιουργία ενός δικτύου camper υποδομών οι οποίες ενώνουν ένα νοητό ταξιδιωτικό κύκλο, που μπορεί να λειτουργήσει ως προτεινόμενος τουριστικός πόλος, αναδεικνύοντας πληθώρα πολιτιστικών και φυσικών σημείων ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής.
 Τα 4 Smart Camperstops θα περιλαμβάνουν τις εξής βασικές υποδομές:
  • Περίφραξη και χώροι πρασίνου
  • Οικίσκος εισόδου και μπάρα ελεγχόμενης εισόδου (είσοδος με κάρτα)
  • Έξυπνος φωτισμός
  • Έξυπνοι αισθητήρες στις θέσεις στάθμευσης
  • Pillars παροχής ρεύματος και νερού με μετρητές παροχών / Εγκατάσταση παραλαβής αποβλήτων 
  • Διαμόρφωση χώρου αναψυχής
  • Έξυπνοι κάδοι απορριμμάτων
  • Σύστημα τηλεδιαχείρισης των έξυπνων στοιχείων του camperstop 
  • Εφαρμογή για κρατήσεις και επιπλέον τουριστικές πληροφορίες πάνω στο δημιουργούμενο δίκτυο.
Επιπλέον, στα πλαίσια της πρότασης θα δημιουργηθούν ορισμένοι ακόμα χώροι στάθμευσης για αυτοκινούμενα με βασικές υποδομές όπως περίφραξη, δάπεδο και φωτισμό δίπλα σε σημεία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους όπως ο Βοϊδομάτης ποταμός, η λίμνη της Ζαραβίνας κ.α.
Τέλος, θα δημιουργηθούν επιπλέον ενδιαφέρουσες δομές για την ενίσχυση του φυσιολατρικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή όπως: 
·  "Πάρκο Περιπέτειας και Δραστηριοτήτων" για παιδιά και μεγάλους στο χώρο των παλαιών παιδικών κατσκηνώσεων του Βασιλικού (Πωγώνι)
·  Χώρος για ελεύθερη κατασκήνωση βουνού στις Πάδες Κόνιτσας με εξοπλισμό που θα μπορεί κάποιος να προμηθεύεται από το Δήμο Κόνιτσας.
«Η δημιουργία ενός σύγχρονου δικτύου υποδομών για κατασκηνωτές και ταξιδιώτες με αυτοκινούμενα οχήματα θα συνδράμει στην ενίσχυση του φυσιολατρικού τουρισμού. Το «πείραμα» με το πρώτο Campervan στο Καλπάκι πέτυχε αφού έχει δεχτεί έως σήμερα εκατοντάδες επισκέψεις αποδεικνύοντας ότι η περιοχή μας πρέπει να επενδύσει στον αυτοκινούμενο τουρισμό. Τα δεδομένα στον φυσιολατρικό τουρισμό αλλάζουν και ο Δήμος Πωγωνίου ακολουθεί τις εξελίξεις. Οι συνοδευτικές μελέτες για την περαιτέρω ενίσχυση του δικτύου και του Camper τουρισμού θα αποτελέσουν την αρχή για μια ευρύτερη συζήτηση σε εθνικό επίπεδο και στόχος μας είναι να οδηγήσουν σε ένα προτεινόμενο νομοθετικό πλαίσιο για ζητήματα κατασκευής και λειτουργίας δομών για camper ταξιδιώτες» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.