Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ LEADER Η ΄ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΚ ΔΟΛΙΑΝΙΩΝ΄


Στο τελικό στάδιο έγκρισης από το πρόγραμμα Leader βρίσκεται το έργο «Αντικατάσταση δικτύου Ύδρευσης Τ.Κ. Δολιανών», συνολικού προϋπολογισμού 76.200,00 € (Leader και ιδία συμμετοχή Δήμου Πωγωνίου).
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα δώσει λύση στο πρόβλημα υδροδότησης της Τ.Κ. Δολιανών. Να σημειωθεί ότι οι ανάγκες ύδρευσης έχουν αυξηθεί σε ποσοστό τουλάχιστον 30% με τη λειτουργία του Κέντρου Μέριμνας Προσφύγων που φιλοξενεί εκατοντάδες πρόσφυγες, διαμορφώνοντας διαφορετικά τον χάρτη των αναγκών της περιοχής σε υποδομές και υπηρεσίες.
«Η Τ.Κ. Δολιανών είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλιότερα χωριά του Δήμου Πωγωνίου. Η δομή προσφύγων έχει αλλάξει το τοπίο των αναγκών με αποτέλεσμα να απαιτούνται έργα για την βελτίωση της ύδρευσης. Με το συγκεκριμένο έργο το πρόβλημα λύνεται άμεσα τόσο για τους δημότες μας όσο και για τους φιλοξενούμενους της δομής» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.
H πρόταση κατατέθηκε στα πλαίσια της πρόσκλησης με Κωδικό 19.2.4.1_1/Μ2998829 της Ομάδας Τοπικής Δράσης ΟΤΔ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΕ – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.» για την υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο του Μέτρου 19 «Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων CLLD/LEADER», Υπομέτρο 19.2: «Στήριξη για την υλοποίηση δράσεων υπό την τοπική στρατηγική ανάπτυξης για παρεμβάσεις Δημοσίου χαρακτήρα» του ΠΑΑ 2014-2020, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.