Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου- Κάλεσμα Υποψηφίου Δημάρχου κ. Κ. Καψάλη

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ


Συνδημότες  και συνδημότισσες ,

 Πριν από τρία χρόνια και λίγους μήνες επωμιστήκαμε το πιο δύσκολο έργο στα χρόνια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επωμιστήκαμε το δυσβάστακτο βάρος της αντιμετώπισης του πιο απαισιόδοξου σεναρίου για το μέλλον της χώρας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Καλεστήκαμε να ενώσουμε έξι (6) πρώην ΟΤΑ που είχαν συνηθίσει σε μια χρηματοδότηση ικανή τουλάχιστον  να ανταπεξέρχεται  στις ανάγκες τους. Την εποχή δηλαδή που μας είχαν διαβεβαιώσει για ικανά κονδύλια που θα  στηρίξουν την μεγάλη αλλαγή του «Καλλικράτη» ήρθε η μείωση των επιχορηγήσεων στο 70%  (από τους πρώην ΟΤΑ)  και επακολούθησαν και άλλες. 

 Έπρεπε τάχιστα όλοι να προσαρμοστούμε στην νέα πραγματικότητα. Δρομολογήσαμε χωρίς καθυστέρηση  την ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ του Δήμου. Έπρεπε  να δώσουμε την μάχη για τον νέο Δήμο Πωγωνίου, βοηθώντας ισότιμα το κάθε Τοπικό Διαμέρισμα βάση των αναγκών του. Αντιμετωπίσαμε με τον ίδιο γνώμονα όλους τους πολίτες και προσπαθήσαμε να βρισκόμαστε δίπλα τους ώστε να νιώθουν την παρουσία του Δήμου. Τολμούμε να πούμε ότι καταφέραμε να λύσουμε  τα  προβλήματα που είχαν προκύψει από τους πρώην ΟΤΑ και να καταρτίζουμε προϋπολογισμούς που τουλάχιστον να δίνουν λύση στα τεράστια προβλήματα της καθημερινότητας του νέου μεγάλου Δήμου. Με δρομολογημένες ενέργειες στέλνουμε καθημερινά  προσωπικό και μηχανήματα του Δήμου και με τα οικονομικά μας λύνουμε την συντριπτική πλειοψηφία των σοβαρών αναγκών (όπως ύδρευσης και οδοποιίας) και ταυτόχρονα επιλύουμε  τα δεκάδες   προβλήματα καθημερινότητας. Καταφέραμε να ενοποιήσουμε όλες τις υπηρεσίες (εμμένοντας και στην αποκέντρωσή τους) ώστε  να λειτουργούν σήμερα αποδοτικά κατανοώντας την νέα νοοτροπία ενός πολύ μεγαλύτερου Δήμου. Τολμούμε επίσης να  πούμε ότι χωρίς να επιτρέπουμε  προκλήσεις και σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες των πρώην ΟΤΑ , με την καθημερινή παρουσία μας παντού , να πετύχουμε το δύσκολο έργο της ενοποίησης. Σήμερα ο Δήμος μετά από σκληρή δουλεία παρά τα προβλήματα έχει κοινό πρόσωπο προς τα προβλήματα όσο και προς τις προκλήσεις ανάπτυξης.
Δεχτήκαμε σκληρή, άδικη και προκλητική κριτική από τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης με στόχο την  αποσταθεροποίηση , την διαίρεση. Είμαστε αποφασισμένοι να μην υποκύψουμε στην λογική των αντιθέσεων. Είμαστε αποφασισμένοι με την καθημερινή μας παρουσία δίπλα στους ανθρώπους που μέχρι χτες ανήκαμε σε διαφορετικούς Δήμους και σήμερα είναι φίλοι και συνδημότες, να προχωρήσουμε μαζί συνεχίζοντας την άμεση λογοδοσία  προς αυτούς  την οποία και  πράττουμε. Χωρίς εμείς να είμαστε οι από δω και οι άλλοι από κει, χωρίς εμείς να είμαστε  οι καλοί και οι άλλοι οι κακοί. Χαμηλοί τόνοι για να επιτευχθεί η ένωση και η ομοψυχία.
Είναι γνωστό πως αναμένονται και άλλες μειώσεις. Για τον λόγω αυτό είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε ακόμη μεγαλύτερο «νοικοκύρεμα» ενός  Δήμου που έχουμε καταφέρει να είναι βιώσιμος. Τα έσοδα που οι πολίτες πλέον αδυνατούν να δίνουν δεν θα τα  κάνουμε θηλιά στο λαιμό τους. Θα αντιμετωπίζουμε με την ίδια κατανόηση τα προβλήματα τους που προέκυψαν από την κρίση και όπου μπορούμε θα βοηθούμε. Δεν πρέπει όμως να ξεχνούμε ότι η στήριξη των δημοτών με τα τέλη, είναι εκείνη που εξασφαλίζει την λειτουργία του Δήμου.
Την αγάπη μας για τον νέο Δήμο και τους κατοίκους του την δείχνουμε καθημερινά. Αυτό όμως δεν φτάνει . Αξιοποιήσαμε τα έσοδα στο έπακρο και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς εκτελούμε και δημοπρατούμε  έργα  12.000.000 ευρώ μέσω των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.
Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι ότι εμείς είμαστε εκείνοι που αντισταθήκαμε στην μοίρα της κρίσης και παλέψαμε για να σταθούμε όρθιοι. Σίτιση σε όσους έχουν ανάγκη, Δημοτικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, δωρεάν εκπαίδευση Αγροτών, Παιδική Μέριμνα με την Κιβωτό του Κόσμου, έργα ύδρευσης, ανάπλασης,  αποχέτευσης, γηπέδων και κτιρίων στο ΕΣΠΑ, έργα πολιτισμού στο ΙΝΤΕΡΡΕΓΚ, κοντά στα έργα ενέργειας σε όλους του τομείς, συνεργασίες με Πανεπιστήμια και φορείς. Και κυρίως με την  συνεργασία με την Διαχειριστική Αρχή Ηπείρου για το νέο πρόγραμμα ανεργίας και φτώχειας  θα βελτιώσουμε την ζωή των ανέργων μας μέσα από θεσμοθετημένες ενέργειες και διαδικασίες και όχι με υποσχέσεις που ποτέ δεν δώσαμε. Διότι ως Δήμος διερευνούμε  όλες τις σύγχρονες προκλήσεις και προγράμματα και έτσι θα συνεχίσουμε.
    Αγαπητοί δημότες και δημότισσες του Δήμου Πωγωνίου, του Δήμου που μαζί στήσαμε, γνωρίζετε ότι δουλέψαμε σκληρά την πιο δύσκολη περίοδο και δικαιούμαστε την ολοκλήρωση της προσπάθειας. Για τον λόγο  αυτό διεκδικώντας  τον ρόλο αυτών που ενώνουν και όχι αυτών που χωρίζουν, φτιάχνοντας ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο που όπως και της σημερινής θητείας μας πρώτοι δείξαμε ότι τα κόμματα δεν χωρούν, σας καλούμε για συστράτευση ώστε να υλοποιήσουμε το όραμά μας . Με συνέπεια και αποφασιστικότητα θα αναδείξουμε την ενιαία πια ταυτότητα του Δήμου και σύμφωνα με ότι έχουμε δρομολογήσει θα έχουμε την τιμή να σας παραδώσουμε ένα ολοκληρωμένο έργο αντάξιο της εμπιστοσύνη σας.

Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Καψάλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.