Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου
Γραφείο Τύπου

Ενοποίηση των δυνάμεων για την αντιμετώπιση της ανασφάλειας στο Πωγώνι. Παρόν ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης.

Συνέντευξη τύπου προς τα μέσα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου καθώς και προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παραχώρησε στις 29/4/2014 η Πανηπειρωτική για το καυτό και οξύτατο θέμα της μη επαρκούς φύλαξης των συνόρων των τριών ακριτικών επαρχιών Φιλιατών, Πωγωνίου και Κόνιτσας, αλλά και της Δ. Μακεδονίας.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης εξέφρασε την αγωνία του και την αγανάκτηση για την ελλειπή αντιμετώπιση της πολιτείας του καυτού ζητήματος της ασφάλειας στο Πωγώνι που προέκυψε εδώ και δύο χρόνια. Παρά τις υποσχέσεις ανέφερε δεν είδαμε κάποια  βελτίωση. Η περιοχή μένει στο έλεος των κακοποιών και είναι ανοχύρωτη.
Η αγωνία μας για το μέλλον της περιοχής την στιγμή που η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την ακριτική περιοχή προσεγγίζοντας νέους με το Ανοιχτό Δημοτικό Πανεπιστήμιο με την συνεργασία με την Κιβωτό του Κόσμου ώστε να φιλοξενηθούν μικρά παιδιά η πολιτεία δεν ανταποκρίνεται. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι θα πρέπει να ενταθούν οι ενέργειες και να ισχυροποιηθεί η φωνή του μεθόριου τόξου με την στήριξη των ετεροδημοτών της Αθήνας ώστε να έχουμε ουσιαστικό και άμεσο αποτέλεσμα.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ.)

Συνέντευξη τύπου προς τα μέσα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου καθώς και προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παραχώρησε στις 29/4/2014 η Πανηπειρωτική για το καυτό και οξύτατο θέμα της μη επαρκούς φύλαξης των συνόρων των τριών ακριτικών επαρχιών Φιλιατών, Πωγωνίου και Κόνιτσας, αλλά και της Δ. Μακεδονίας.
Στη συνέντευξη ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Γ. Οικονόμου καυτηρίασε την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης για την ελλιπέστατη φύλαξη των συνόρων που έχει ως αποτέλεσμα
1.Την σχεδόν ελεύθερη διακίνηση και εμπορία τόνων ναρκωτικών ουσιών και
όπλων που καθιστούν την Ήπειρο το πρώτο στη χώρα διαμετακομιστικό
   κέντρο λόγω γειτνίασης με την Αλβανία.
2. την αύξηση των διαρρήξεων και λεηλασιών σπιτιών κυρίως αποδήμων
3. την αύξηση ανθρωποκτονιών και ληστειών
4. την κλοπή ζωικού κεφαλαίου και αυτοκινήτων
5. την διάρρηξη εκκλησιών και εξωκλησιών και την αφαίρεση εικόνων μεγάλης
   αρχαιολογικής αξίας
6. τις αρχαιοκαπηλίες που σημειώθηκαν στην περιοχή.
     Τονίζοντας ακόμη ότι αν η κυβέρνηση δεν δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα η αποδημία σε συνεργασία με τους Δήμους των ακριτικών περιοχών θα κλιμακώσει τους αγώνες της με δυναμικότερα μέτρα.
     Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι παρεμβάσεις των Δημάρχων Πωγωνίου Κ. Καψάλη και Νεστορίου Χ. Γκοσλιόπουλου.
   Ακολούθως ο Πρόεδρος της ΠΣΕ μαζί με το Δήμαρχο Νεστορίου και την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δρόπολης Ηλέκτρα Κίκη επισκέφθηκαν τη Βουλή όπου ενεχείρησαν ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Βουλής προς τον οποίο ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας και αγωνίας για την τύχη των κατοίκων των ρημαγμένων χωριών της Ηπείρου και ζήτησαν να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα με επαρκή φύλαξη των συνόρων από ανθρώπινο δυναμικό και με απαραίτητα υλικοτεχνικά μέσα (οχήματα, όπλα, θερμικές κάμερες, διόπτρες, αλεξίσφαιρα γιλέκα, εκπαιδευμένους σκύλους) καθώς και επανασύσταση των στρατιωτικών φυλακίων επί της παραμεθορίου περιοχής.

Το ίδιο ζήτησαν και από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛ. όπου όλοι τους δήλωσαν συμπαράσταση στο δίκαιο αίτημα και ότι θα προβούν σε ερωτήσεις προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.