Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ (Κ.ΚΑΨΑΛΗ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ)

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ (Κ.ΚΑΨΑΛΗ)  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ



 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Η καινοτόμα ενέργεια για την ίδρυση του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστήμιου του Δήμου Πωγωνίου ολοκληρώνει τις πρώτες προσπάθειες για να τεθούν οι βάσεις στον δύσκολο δρόμο της εξοικείωσης των δημοτών του ακριτικού Πωγωνίου στην δια βίου μάθηση.
Σε μια πρωτοποριακή, για τα δεδομένα της Ηπείρου, κίνηση προχώρησε ο Δήμος Πωγωνίου, με την  ίδρυση του. 
Πρόκειται για μια απόφαση που βρήκε θερμούς υποστηρικτές και υλοποιείται με την βοήθεια του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Λάκη Παπαϊωάννου, ο οποίος κατάγεται από το Δολό Πωγωνίου. Στεγάζεται στο παλαιό Παρθεναγωγείο Δελβινακίου , διδάσκουν αφιλοκερδώς γνωστοί καθηγητές, και φοιτούν δεκάδες Ηπειρώτες σε μεγάλο αριθμό  αντικειμένων σπουδών.

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ 
ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ο Δήμος Πωγωνίου λειτούργησε ένα από τα πρώτα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης στην Ήπειρο. Ολοκληρώνει το (5ο) σεμινάριο στην προαναφερόμενη δομή  και το παρόν χρονικό διάστημα πραγματοποιούνται οι εγγραφές για το (6ο) πέμπτο. Σύνολο (9) εννέα τα σεμινάρια που πραγματοποίησε   ο Δήμος μέχρι σήμερα  μαζί με της μελισσοκομίας και της αμπελουργίας




ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΩΝ 
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Πλήρη Οικονομική κάλυψη των παγίων εξόδων των σχολείων (πετρέλαια, αναλώσιμα κλπ) για την νέα θητεία όπως έγινε και στην θητεία που διανύουμε. 

Δωρεάν σίτιση

Άριστη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς 

Επισκευές σχολείων και παρεμβάσεις

Ο μοναδικός Δήμος στην Ήπειρο που ξανάνοιξε κλειστό Σχολείο. Και πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο στην Πωγωνιανή που φιλοξενούνται τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου

Στόχοι  μας

Η ολοκλήρωση της προσπάθειας του Δημοτικού  Πανεπιστημίου, η αύξηση  των σεμιναρίων κυρίως για τους αγρότες, ο  εμπλουτισμός  των βιβλιοθηκών, η  ένταξη σε ευρωπαϊκά  προγράμματα, η καλύτερη συντήρηση των κτιρίων.