Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Πρόταση 250.000€ για “Ψηφιακό Μετασχηματισμό” κατέθεσε ο Δήμος Πωγωνίου

 

 


 

Πρόταση ύψους 250.000€ κατέθεσε ο Δήμος Πωγωνίου για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των Ο.Τ.Α.».

 Μέσω του συγκεκριμένου έργου ο Δήμος Πωγωνίου θα προβεί στην προμήθεια νέων εφαρμογών και τεχνολογικών μέσων με δράσεις στις οποίες συγκαταλέγονται η έξυπνη αστική κινητικότητα, η μείωση των δημοτικών τελών και μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των δημοτικών κτιρίων, οι ψηφιακές δημοτικές υπηρεσίες, η προστασία από κυβερνο-επιθέσεις, η διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας και η ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών.

Με το σύνολο των δράσεων που έχουν επιλεγεί, ο Δήμος Πωγωνίου στοχεύει στην επίτευξη ενός ολοκληρωμένου ψηφιακού μετασχηματισμού, με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών του και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των κατοίκων και επισκεπτών του. Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος θα προβεί στην προμήθεια των ακόλουθων εφαρμογών και συστημάτων:

1.                   Οργάνωση Γραφείου Κίνησης και Διαχείριση Δημοτικού στόλου οχημάτων

2.                   Έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης δημοτικών και σχολικών κτιρίων

3.                   Σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών πληρωμών

4.                   Ψηφιοποίηση και σύστημα διαχείρισης φακέλων ΔΕΥΑ

5.                   Ψηφιοποίηση καταλόγου δημοτικών βιβλιοθηκών – Δημιουργία έξυπνης δημοτικής βιβλιοθήκης

6.                   Ψηφιοποίηση τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς

7.                   Ολοκληρωμένη υποδομή προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις (Network, Firewall, Endpoint security ) και παροχή συστήματος τηλεργασίας

8.                   Ηλεκτρονική Τιμολόγηση

«Ο Δήμος Πωγωνίου γίνεται ακόμη πιο “smart” ακολουθώντας τις σύγχρονες ανάγκες και τις προκλήσεις που φέρνει η εποχή. Η τεχνολογία τίθεται στην υπηρεσία των δημοτών μέσα από εφαρμογές που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους αλλά και τις υπηρεσίες του Δήμου» τόνισε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.

Ο Δήμος Πωγωνίου υπέβαλλε την πρόταση με τίτλο «Δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Πωγωνίου», προϋπολογισμού 249.553,60€ με Φ.Π.Α. 24%. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.