Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Ενεργειακή αναβάθμιση σε 5 ακόμη δημοτικά κτίρια

 

 


 

Πέντε ακόμη δημοτικά κτίρια πήραν «πράσινο φως» για Ενεργειακή Αναβάθμιση, μετά την έγκριση της 1ης αίτησης του Δήμου Πωγωνίου που αφορούσε το Δημοτικό Σχολείο Καλπακίου,  το Δημοτικό σχολείο Παρακαλάμου και το Γυμνάσιο – Λύκειο Δολιανών.

Η δεύτερη αίτηση που έλαβε έγκριση από το  Πρόγραμμα για την Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων «ΗΛΕΚΤΡΑ» αφορά το Δημαρχείο Καλπακίου, τα πρώην Δημαρχεία Παρακαλάμου, Κεφαλοβρύσου, Δελβινακίου και την Τεχνική Υπηρεσία Καλπακίου.

Ο προϋπολογισμός της πράξης που εγκρίθηκε ανέρχεται στα 739.712,36€, ενώ συνολικά μαζί με τα σχολεία το ποσό που έχει δεσμευτεί για το Δήμο Πωγωνίου ξεπερνά το 1.000.000€. Τα κτίρια επιλέχθηκαν με βάση τη χρήση τους και το κατά πόσο πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης σύμφωνα με το Πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ».

Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των πιο χρησιμοποιημένων κτιρίων του Δήμου Πωγωνίου μέσω εργασιών που αφορούν κυρίως σε εξωτερική θερμομόνωση κελύφους, αντικατάσταση κουφωμάτων, αναβάθμιση του κεντρικού συστήματος θέρμανσης, αναβάθμιση συστήματος φωτισμού και μηχανικού αερισμού και τέλος εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από πόρους του ιδίου και πόρους προερχόμενους από δανειακή σύμβαση μεταξύ αυτού και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, καθώς και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας καθώς επίσης και από ιδίους πόρους του Δήμου Πωγωνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.