Τρίτη 14 Μαΐου 2019

ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΡΩΝ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


Προχωρήσαμε σε δράσεις που φέρνουν έσοδα στο Δήμο και εξοικονομούν χρήματα από τα ταμεία. Όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν και λαμβάνονται με κύριο γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.
• ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ
Ο Δήµος κατά πλειοψηφία (εκτός µίας ψήφου) γνωµοδότησε υπέρ της  υλοποίησης του έργου, που τηρεί όλες τις απαραίτητες περιβαλλοντικές δεσµεύσεις, παραχωρώντας µόνο µικρές εκτάσεις.
Δηµιουργούνται πολλές θέσεις εργασίας, ανταποδοτικά οφέλη για το δήµο και τους δηµότες.

Συγκεκριµένα:
400.000€ το χρόνο έσοδα για το Δήµο (που το µεγαλύτερο µέρος αυτών θα διατεθεί στους όµορους οικισµούς σύµφωνα µε τη νοµοθεσία).
Μείωση ηλεκτρικού ρεύµατος για τους κατοίκους των όµορων στο αιολικό πάρκο χωριών.
Χρηµατοδότηση για ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ -ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ύψους 944.980€: Ξεκινούν οι εργασίες ασφαλτοστρώσεων και τσιµεντοστρώσεων στην πλειονότητα των χωριών του Δήµου Πωγωνίου καθώς υπεγράφη πριν λίγες ηµέρες η σύµβαση αποδοχής της δωρεάς.
Χρηµατοδότηση για προµήθεια υλικών (παγκάκια, κιόσκια κ.α 31.000€).
Χρηµατοδοτήσεις απαραιτήτων µελετών (50.000€).
Προµήθεια οργάνων παιδικών χαρών (40.000€).
Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων Τ.Κ. Αρετής, Αγίου Κοσµά κ.α. (60.000€).
Προµήθεια τροφίµων και ειδών κοινωνικού παντοπωλείου (20.000€).

• ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ 
Με γνώµονα πρωτίστως την προστασία του περιβάλλοντος και των δηµοτών µας, ο Δήµος γνωµοδοτησε κατά πλειοψηφία (εκτός µίας ψήφου) µέσω του κορυφαίου του οργάνου που είναι το Δηµοτικό Συµβούλιο, υπέρ της έρευνας για την ύπαρξη υδρογονανθράκων, χωρίς καµία περαιτέρω δέσµευση καθώς οι επόµενες κινήσεις θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσµατα που θα προκύψουν.
Οι  έρευνες κοιτάσµατος πετρελαίου και αερίου προχωρούν. Παράλληλα όµως, τέτοιου είδους επενδύσεις ενέχουν περιβαλλοντικούς κινδύνους. Παρακολουθούµε στενά όλη την διαδικασία που βρίσκεται ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ και όπως είναι φυσικό δε θα επιτρέψουµε καµία δράση που θα επιφέρει την καταστροφή του περιβάλλοντος στο «σπίτι» µας! 
          
• ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ LED 
Έγκριση της µελέτης µε απόφαση του Δηµοτικού Συµβουλίου, για την αναβάθµιση του ηλεκτροφωτισµού µε λαµπτήρες Led. Θα αντικατασταθούν συνολικά 4.744 λαµπτήρες.
Οικονοµικό όφελος του Δήµου, σε βάθος 15ετίας, στο ποσό των 2.877.075€ ενώ ο συνολικός προϋπολογισµός του έργου είναι 1.453.440€. Όφελος για τους δηµότες µε µείωση τελών, µηδενισµός των ετήσιων εξόδων συντήρησης, προµήθειας λαµπτήρων, ανάπτυξη δικτύου wi-fi, τοποθέτηση καµερών ασφαλείας σε κοµβικά σηµεία.

• ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ  ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Υπάρχει ενδιαφέρον στην περιοχή για την διαχείριση της υδροηλεκτρικής ενέργειας. Ο Δήµος θα εξετάσει µόνο προτάσεις που αφορούν την ήπια  αξιοποίηση του υδάτινου πλούτου για παραγωγή ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.