Τρίτη 14 Μαΐου 2019

ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

 Μέσα από το τεχνικό πρόγραμμα  του δήμου πραγματοποιήθηκαν μικρά νέα έργα σε όλες τις τοπικές κοινότητες και με τα μηχανήματα του Δήμου έγιναν παρεμβάσεις - αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης, καθαρισμοί συντηρήσεις κλπ.


1. Πλατεία Καλπακίου. Πρόγραμμα «Πράσινο Ταμείο» (Αρχ. προϋπολογισμός: 270.000€). Ολοκληρώνεται η  ανάπλαση του χώρου έμπροσθεν του Δημαρχείου με την εφαρμογή αρχιτεκτονικής μελέτης. Η Τ.Κ. Καλπακίου αποκτά πλατεία. 

2. Αγορά Παρακαλάμου. Πρόγραμμα «Αγροτική Αναγέννηση» (αρχ. προυπολογισμός 1.200.000€) Υλοποιήθηκε η ανάπλαση του κέντρου του Παρακαλάμου μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 και τίτλο «Ανάδειξη Παραδοσιακής Μορφής Αγοράς Παρακαλάμου» με την  κατασκευή καλντεριμιού κ.α. Το έργο εντάχθηκε από το Δήμο Πωγωνίου και εκτελέσθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου μέσω προγραμματικής σύμβασης. Θα πραγματοποιηθούν βελτιωτικές παρεμβάσεις.

3. Εκσυγχρονισμός  Αρρεναγωγείου - Παρθεναγωγείου Δελβινακίου. Πρόγραμμα «Επανάχρηση Δημοτικών κτιρίων» (ποσού: 1.150.000€) για την λειτουργία του Πολυχώρου που θα στεγάσει την δράση του Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

4. Πρώην Ειρηνοδικείο Δελβινακίου – Νέο κτήριο Εκδηλώσεων. Προς παράδοση στους δημότες το νέο κτήριο εκδηλώσεων της Τ.Κ. ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ (Πρώην Ειρηνοδικείο). Μετά από δύο χρόνια ενεργειών από την πλευρά του Δήμου Πωγωνίου και με έντονο το ενδιαφέρον πολλών παραγόντων της Ηπείρου, παραχωρήθηκε στο Δήμο η κυριότητα του, άνευ ανταλλάγματος.

5. Οικοκυρική  Σχολή  ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ, Πνευματικά Κέντρα ΑΡΕΤΗΣ και ΜΑΥΡΟΝΟΡΟΥΣ: Ανακαινίσθηκε η Οικοκυρική Σχολής Βασιλικού, ένα εμβληματικό διώροφο πέτρινο κτίριο. Συγχρόνως έγιναν παρεμβάσεις στο Πνευματικό Κέντρο Αρετής, Μαυρονόρους κ.λπ.

6. Εκθετήριο-Εργαστήρι Ψηφιδωτών Γ.&Ν. Κολέφα Τ.Κ. Πωγωνιανής ύψους 340.000€  Δημιουργήσαμε έναν χώρο τέχνης και πολιτισμού στον τόπο καταγωγής των δύο καλλιτεχνών ανακατασκευάζοντας το  εμβληματικό κτίριο στο κέντρο του χωριού.

7. Τοιχία αντιστήριξης (186.700€). Προς Δημοπράτηση Συνολική αποκατάσταση των τοιχίων αντιστήριξης σε δώδεκα Τοπικές Κοινότητες. Τοιχία αντιστήριξης, στηθαία ασφαλείας και αποκατάσταση πηγαδιών στις: Τ.Κ. Αρετής / Βήσσανης / Βροντισμένης / Κεφαλοβρύσου / Κουκλιών / Κρυονερίου / Μαζαρακίου / Μαυροβουνίου, Μερόπης / Πωγωνιανής / Σιταριάς / Χρυσόρραχης.

8. Νέα αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου: Δημιουργήθηκε νέα σύγχρονη αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου με τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό.

9. Νέα αίθουσα  για την ανάδειξη τουρισμού και δράσεων στο Δημαρχείο: Δημιουργήθηκε στο κτίριο του Δημαρχείου μέσω του προγράμματος Interreg και διαθέτει οθόνες προβολής, Υ/Η, θέσεις φιλοξενουμένων, τουριστικά φυλλάδια κ.α. Στον Δήμο πραγματοποιήθηκαν δράσεις σχετικά με τον  πολιτισμό και τον τουρισμό μέσω των προγραμμάτων.    

10. Ανακαίνιση και αποκατάσταση «Σεράι του Μπέη» στην Τ.Κ. Πωγωνιανής Βρισκόμαστε σε στάδιο ωρίμανσης της μελέτης, για την ανακαίνιση και αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου του «Σεράι του Μπέη» για την ένταξή του στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».

11. Πρόγραμμα Αντιμετώπισης ζημιών & θεομηνιών (120.000€) (Υπουργείο Εσωτερικών) Από το πρόγραμμα των θεομηνιών εκτελέστηκε  ένας μεγάλος αριθμός έργων πολιτικής προστασίας σε όλο το Δήμο.

12. Αποκατάσταση ρέματος Κουκλιών 250.000 ευρώ (εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών) Προς Δημοπράτηση μελέτης. Αποκατάσταση ρέματος που διατρέχει τον οικισμό και είχε προκαλέσει ζημιές στο πρόσφατο παρελθόν. Το ποσό αφορά το κόστος της μελέτης και της εκτέλεσης του έργου.

13. Παιδικές χαρές Δήμου Πωγωνίου – «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»Δημοπρατήθηκε (270.000€) • Αναβάθμιση των πρώτων εννέα σύγχρονων παιδικών χαρών: Δολιανών, Κεφαλοβρύσου, Βασιλικού, Δελβινακίου, Βήσσανης, Παρακαλάμου, Κουκλιών, Πωγωνιανής και Καλπακίου. • Αντικατάσταση οργάνων σε παλαιές παιδικές χαρές.

14. Ανακαίνιση σχολικών μονάδων Τ.Κ. Δελβινακίου και αντικατάσταση στεγών (40.557,00€) Βρίσκονται σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες  Δημοτικού και Γυμνασίου, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος».

15. Πρόγραμμα Αύλειων  χώρων  Σχολείων:  Υλοποιήθηκε το  πρόγραμμα και βελτιώθηκαν οι αυλές του Γυμνασίου – Λυκείου Δολιανών και του Δημοτικού Καλπακίου που είχαν υποστεί φθορές.

   16. Προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων και συνοδευτικού εξοπλισμού  270.000€. (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ).  Προς δημοπράτηση Εγκρίθηκε η μελέτη. Ο μηχανοκίνητος στόλος του Δήμου θα εξοπλισθεί  με: Φορτηγά αυτοκίνητα , καλαθοφόρο όχημα,  μηχανήματα  αποχιονισμού και εργασιών πρασίνου, επιβατικό όχημα.
17. Ανακαίνιση - Επέκταση Πνευματικού Κέντρου Τ.Κ. Κεφαλόβρυσου: (207.260€) Μέσω του προγράμματος LEADER. Το έργο προβλέπει την κατεδάφιση της υπάρχουσας επέκτασης, την κατασκευή νέων βοηθητικών χώρων και  την ανακαίνιση του Πνευματικού Κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.