Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

   Η όµορφη περιοχή του Πωγωνίου διαθέτει σηµαντικά συγκριτικά πλεονεκτήµατα όπως η πλούσια φυσική οµορφιά και ο πολιτισµός που µπορούν να αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης.


Καταγραφή τουριστικών σηµείων και πληροφοριών του Δήµου. Έχουµε συλλέξει όλο το υλικό που υπάρχει στο διαδίκτυο και σχετίζεται µε τα χωριά του Δήµου Πωγωνίου. Θα προχωρήσουµε µέσω συνεργασιών στην δηµιουργία µιας ενηµερωτικής και τουριστικής πύλης ολιστικής προσέγγισης µε στόχο το παγκόσµιο κοινό. 

Μέλος του Δικτύου Πόλεων µε Λίµνες αποτελεί πλέον ο Δήµος Πωγωνίου που διαθέτει στα όριά του τις λίµνες «Ζαραβίνα» και «Ντοβρίτσι» (Ριαχόβου).

Δηµιουργήσαµε, πιλοτικά, την πρώτη θέση Campervan Stop στην Τ.Κ. Καλπακίου και συγχρόνως καταθέσαµε πρόταση για δηµιουργία ολοκληρωµένου δικτύου Camperstop.

Διοργανώνουµε την Αναπαράσταση της Μάχης του Καλπακίου που έγινε θεσµός πανελλήνιας κλίµακας. Παράλληλες εκδηλώσεις στο Δελβινάκι  και στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στο Σώσινο

Zaravina F: Η µεγάλη συναυλία στη λίµνη Ζαραβίνα που θα γίνει θεσµός

Γυρίσµατα video clip «Το παλιό µου παλτό» σε αγγλικούς στίχους µε τους Γιώργο Γάκη µε Λάκη Παπαδόπουλο. Μια  παραγωγή του Δήµου Πωγωνίου.  Σε διαδικασία το 2ο βιντεοκλίπ µε παραδοσιακό ηχόχρωµα µε το Δηµήτρη Υφαντή.

Διοργάνωση Αγώνα «1ος Δρόµος της Νίκης» που περιλαµβάνει δύο διαδροµές 6 χλµ. και 13 χλµ. Συµµετείχαν 200 αθλητές.

Βοήθεια στην Δηµιουργία και στήριξη του Συλλόγου Πωγωνήσιου Πολυφωνικού τραγουδιού του Δήµου Πωγωνίου.


 Πραγµατοποιούµε σε συνεργασία µε συλλόγους και φορείς εκδηλώσεις: Φεστιβάλ Πολυφωνικής Μουσικής, Γιορτή του Δάσους στη Βήσσανη, επέτειος ολοκαυτώµατος στο Κεφαλόβρυσο και το Κεράσοβο, αγώνας δρόµου Nemertsika trail Run κτλ.

Ενισχύουµε οικονοµικά πολιτιστικές δραστηριότητες φορέων.

Συνεργαζόµαστε και ενισχύουµε τους αθλητικούς συλλόγους. Φιλοξενούµε Πανελλήνιους αγώνες και προπονητικό camp Judo κ.λπ.

Υποδεχόµαστε, σε συνεργασία µε το πρόγραµµα ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, προγράµµατα ανταλλαγής νέων.

Υποδεχόµαστε, µέσα από τα Ευρωπαϊκά προγράµµατα, αλλοδαπούς φοιτητές του προγράµµατος ελληνικής γλώσσας του Παν/µίου Ιωαννίνων που επισκέπτονται τα χωριά µας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.