Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ - ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ


Βασικοί άξονες κατά τη θητεία της παρούσας δηµοτικής αρχής ήταν η διαχείριση των απορριµµάτων και η δηµιουργία σύχρονων αποχετευτικων δικτύων και βιολογικών καθαρισµών για την προστασία του περιβάλλοντος:

Αποχετευτικό και βιολογικός Τ.Κ.  Παρακαλάµου (2 υποέργα αρχικού προυπολογισµού 5.590.000€ και 947.100€). Βρίσκεται σε εξέλιξη µέσω προγραµµατικής Σύµβασης του Δήµου Πωγωνίου  µε την Περιφέρεια Ηπείρου και:
1. Ολοκληρώθηκε  το Αποχετευτικό και ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΟΛΗ η ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του ΔΗΜΟΥ ποσού: 266.347€ εκτός της συνδροµή της Περιφέρειας.              
2. Στο τελικό στάδιο δηµοπράτησης µέσω Περιφέρειας βρίσκεται ο Βιολογικός καθαρισµός µε στόχο την διακοπή της επιβάρυνσης του ποταµού Καλαµά.

Σταθµός µεταφόρτωσης Απορριµµάτων Πωγωνίου
Σύµφωνα µε την µελέτη που καταρτίσαµε επιλέχθηκε ο κατάλληλος χώρος και το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο ΣΜΑ Πωγωνίου έχει  προϋπολογισµό 718.000€, (ΕΣΠΑ 2014-2020 Περιφέρεια Ηπείρου) και η λειτουργία του θα επιφέρει µείωση τελών για τους δηµότες.

Βιολογικός Καθαρισµός Τ.Κ . Κεφαλοβρύσου
Σηµαντικά προβλήµατα της µελέτης (Δασική Νοµοθεσία, έλλειψη χώρου εναπόθεσης στερεών αποβλήτων, περιβαλλοντικοί νόµοι) οδήγησαν σε καθυστερήσεις. Δροµολογείται σε συνεργασία µε την Περιφέρεια η λύση των παραπάνω και η δηµοπράτηση του έργου.  

Πρόγραµµα διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων
Ο Δήµος καταρτίζει σχετική µελέτη για πράσινα σηµεία και ανακύκλωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.