Σάββατο 4 Μαΐου 2019

ΜΕ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ LED ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Ο ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ - 2.877.075€ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ 15ΕΤΙΑΣ


Στην έγκριση της μελέτης ενός σημαντικού έργου με οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πωγωνίου δίνοντας το «πράσινο φως» για την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού με λαμπτήρες Led.
Με το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του συστήματος ηλεκτροφωτισμού θα αντικατασταθούν συνολικά 4.744 λαμπτήρες παλαιάς τεχνολογίας με λαμπτήρες Led μειωμένης ενεργειακής κατανάλωσης, μειώνοντας σημαντικά την ετήσια δαπάνη του οδοφωτισμού και του ενεργειακού αποτύπωματος.
Το οικονομικό όφελος του Δήμου, σε βάθος 15ετίας, ανέρχεται στο ποσό των 2.877,075€ ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.453.440€.
«Ο Δήμος Πωγωνίου προχωράει πλέον στην εποχή της εξοικονόμησης ενέργειας. Προστατεύουμε το περιβάλλον και κάνουμε οικονομία προς όφελος των δημοτών αφού το σημερινό κόστος του οδοφωτισμού ανέρχεται στις 191.805€ κατ’ έτος. Εξίσου σημαντική είναι η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, κατά 668 τόνους CO2. Σχεδιάζουμε παρεμβάσεις που φέρνουν σημαντικά αποτελέσματα στην εξοικονόμηση ενέργειας  και έργα που σέβονται το περιβάλλον και την περιοχή του Πωγωνίου» τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Στυλιανός Κουκουλάρης.
Με την υλοποίηση του έργου, το όφελος για το Δήμο Πωγωνίου θα είναι:
1.    Εγγυημένη εξοικονόμηση ενέργειας κατά 65,25%.
2.    Μείωση ενεργειακού αποτυπώματος κατά 668 τόνους CO2.
3.    Οικονομικό όφελος ύψους 2.877.075€ ευρώ σε βάθος 12ετίας από την εξοικονόμηση ενέργειας.
4.    Μηδενισμός των ετήσιων εξόδων συντήρησης, προμήθειας λαμπτήρων και φωτιστικών.
Η μελέτη προβλέπει επίσης την ανάπτυξη δικτύου wi-fi σε όλους τους ιστούς καθώς και την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας σε κομβικά σημεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.